تعريف كدينگ حسابداري

توليد كننده انواع نرم افزارهاي مالي و حسابداري

تعريف كدينگ حسابداري

۱۸ بازديد

كدينگ حسابداري را در حقيقت مي‌توان دسته‌بندي و يا مرتب كردن عناوين و فعاليت‌هاي مرتبط با حسابداري به شمار آورد كه باعث مي‌شود عمليات مربوط حسابداري، به نحوي مكانيزه انجام گيرند. به طور كلي مي‌توان گفت طي عمليات كد گذاري، حساب‌ها بسته به نوع و حجم عمليات مالي‌شان به سطوح مختلفي دسته بندي مي‌شوند و به هر مجموعه عمليات، يك كد تعلق مي‌گيرد. در حال حاضر بسياري از عمليات‌هاي مربوط به حسابداري با استفاده از نرم افزارها صورت مي‌گيرد. بنابراين حسابداران با استفاده از نرم افزار حسابداري و استفاده از اين كدها مي‌توانند به ثبت عمليات حسابداري اقدام نمايند و اين كار را با دقت و صحت انجام دهند. لازم به ذكر است كه كدينگ بايد به نحوي طراحي شود كه استانداردهاي علم حسابداري را نقض نكند و ما در تيم هوشمند نوين تمامي اين موضوعات را به طور كامل در نظر گرفته‌ايم. پس به ما اعتماد كنيد.

كدينگ حسابداري چيست؟

كدينگ حسابداري چيست؟

كدينگ، نوعي از دسته‌بندي‌ها در حسابداري است كه به طور معمول، به شكل درختي، ترسيم و ايجاد مي‌شود. در عمليات كدگذاري در حسابداري، براي هر يك از حساب‌ها دسته‌بندي‌هايي مشخص مي‌شود كه هر يك داراي سطوح مختلف و كدهاي متعددي هستند. اين تقسيمات، تعيين مي‌كنند كه شاخه‌هاي اصلي و شاخه‌هاي فرعي و يا زير شاخه‌ها كدامند. در اصطلاح به اين دسته بندي‌ها و تعيين نمودن شاخه و زير شاخه‌ها، كدينگ در حسابداري گفته مي‌شود.

كدينگ جامع حسابداري هوشمند نوين

لازم است بدانيد بهترين روش براي انجام عمليات كدگذاري در حسابداري، استفاده از نرم افزارهاي مربوط به انجام اين كار است. به كارگيري چنين امكاناتي موجب مي‌شود تا سرعت انجام كارها بالاتر رود و از طرف ديگر، دقت آن نيز افزايش پيدا كند و امور مالي و حسابرسي به نحوي راحت‌تر انجام پذيرد. بنابراين به كارگيري انواع نرم افزارهاي حسابداري از جمله نرم افزار حسابداري شركتي، فروشگاهي، توليدي و… مي‌تواند در اين زمينه به حسابداران و مديران مالي كسب و كارهاي مختلف كمك كند.

اهداف كدينگ در حسابداري

استفاده از كدينگ‌هاي جامع حسابداري مي‌تواند در جهت دستيابي به چند هدف مهم، مفيد و موثر واقع شود. از جمله اين اهداف مي‌توان به استاندارد شدن عمليات‌هاي مالي و حسابداري اشاره كرد. به كارگيري اين عامل هم‌چنين سبب مي‌شود تا عمليات‌هاي مالي يك شركت و يا فروشگاه و يا يك واحد اقتصادي و توليدي و… بر اساس يك فرمت خاص، يكپارچه سازي شود. از ديگر اهداف كدينگ در حسابداري مي‌توان ثبت رويدادهاي مالي را نام برد. اين رويدادها با استفاده از كدگذاري تخصصي حسابداري، با دقتي بيشتر، ثبت و ضبط خواهند شد. از طرف ديگر سرعت و دقت پردازش آن‌ها نيز افزايش خواهد يافت.

كدينگ در حسابداري براي دستيابي به اين هدف مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه ميزان خطاهاي انساني كاهش پيدا كند. از ديگر اهداف اين عامل مي‌توان به تحليل‌هاي مالي، جهت سرمايه‌گذاري اشاره كرد. از اين طريق مي‌توان به محاسبه راحت‌تر ميزان دارايي‌هاي يك واحد اقتصادي پرداخت. بنابراين استفاده از كد گذاري باعث مي‌شود تا قدرت تصميم گيري بهتري براي سرمايه گذاري، فراهم شود. بنابراين استفاده از عمليات كد گذاري و كدينگ در حسابداري براي تمامي كسب و كارهاي كوچك و بزرگ ضرورت دارد. به ويژه در مواقعي كه اين كسب و كارها، با انواعي از حساب‌ها و رويدادهاي مالي مواجه هستند. استفاده از كدينگ باعث مي‌شود تا اين حجم وسيع از اطلاعات مالي، دچار آشفتگي نگردند و با نظمي دقيق سامان دهي شوند. ارزيابي و تحليل داده‌هاي مالي نيز با استفاده از اين عامل به نحوي بهتر و راحت‌تر انجام خواهد پذيرفت.

انواع كدينگ حسابداري

انواع كدينگ حسابداري

كدينگ در حسابداري را مي‌توان به چند نوع دسته بندي كرد كه عبارتند از: كدينگ حفظي، متوالي، سلسله مراتبي، توده‌اي و وجهي.

  • كدينگ حفظي

اين روش كد دهي بر اساس حروف اول حساب‌ها صورت مي‌گيرد؛ بنابراين در اين شيوه، حرف اول كلمات را براي بازه كوچكي استفاده مي‌كنند. به عنوان نمونه مي‌توان حساب‌هاي دريافتي را به صورت «ح – د» به نمايش درآورد.

  • كدينگ متوالي

در اين شيوه از كد دهي، ارقامي به صورت متوالي و پي در پي به حساب‌ها اختصاص داده مي‌شوند.

  • كدينگ حسابداري

اين روش، كاملا ساختار يافته است و هيچ محدوديتي ندارد. در اين شيوه، براي حساب‌ها يك كد در نظر گرفته مي‌شود و در صورت لزوم مي‌توان به راحتي زير گروه‌هايي را به آن اضافه كرد.

  • كدينگ توده‌اي

اين روش به طور معمول براي استفاده در يك دوره مالي، مناسب است. در اين روش، حسابدار مي‌تواند كدها را به يك حساب اختصاص دهد.

  • كدينگ وجهي

در اين شيوه از كد دهي، حسابدار اعدادي را به حساب‌ها اختصاص مي‌دهد. هر عدد، معرف نوعي خاص از حساب‌ها و زير شاخه‌هاي آن، خواهد بود.

نكات مهم در مورد كدينگ‌حسابداري

يكي از نكات عمده در مورد كدينگ در حسابداري اين است كه انجام اين عمليات بسيار تخصصي است و لازم است حتما به وسيله حسابداران متخصص در اين زمينه انجام شود. استفاده از كدگذاري در حسابداري موجب مي‌شود تا بسياري از مشكلات مالي و حسابداري در واحدهاي مختلف اقتصاي و تجاري از جمله كسب و كارهاي شركتي، توليدي، فروشگاهي و … برطرف گردند.
به كارگيري اين عامل هم‌چنين باعث مي‌شود تا كسب و كارهاي مختلف كوچك و بزرگ بتوانند انواع گزارشات مالي و حسابداري را به نحوي دقيق سرو سامان دهند. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد به مقاله گزارشات مالي در حسابداري مراجعه نماييد.
يكي ديگر از نكات قابل ذكر در اين زمينه اين است كه سيستم كدينگ در حسابداري، زماني مي‌تواند به برطرف ساختن مشكلات كمك كند و يا از وقوع آن‌ها پيشگيري كند كه به نحوي دقيق و صحيح، طراحي شده باشد.


در حال حاضر، با توجه به پيشرفت‌هاي تكنولوژي، انواع مختلفي از نرم افزارهاي حسابداري توليد شده‌اند كه به كارگيري آن‌ها باعث مي‌شود تا بسياري از مشكلات حسابداران در زمينه‌هاي مختلف مالي برطرف گردد. كدينگ حسابداري در سيستم هوشمند نوين مي‌تواند به كسب و كارهاي مختلف كمك كند تا آن‌ها بتوانند انواع رويدادهاي مالي و متنوع خود را به نحوي منظم، دسته بندي كنند. به موجب انجام اين كار، سرفصل‌هاي اصلي و فرعي فعاليت‌هاي مالي مشخص مي‌شوند و از طرف ديگر ارتباط ميان سرفصل‌ها براي صاحبان كسب و كارها و حسابداران آن‌ها معين مي‌گردد. اين عامل به تفكيك شدن اطلاعات مالي، كمك مي‌كند و هم‌چنين دسترسي به انواع گزارش‌هاي مالي را در كوتاه‌ترين زمان ممكن، امكان پذير مي‌سازد.

منبع:

https://www.hnovin.com/all-about-accounting-coding/

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.